måndag 1 september 2014

Valkalendern lucka 10, "Ett ödesval för mälardalens alla trafikanter"

                                                                Motorhuvsmagneten 2014

Oavsett hur man reser inom Stockholms län, ja inom hela mälardalen, är årets val ett ödesval. Personligen har jag under 10 års tid arbetspendlat till och från Södermanland, vilket ofta inneburit cirka 25 mils dagligt pendlingsresande! För det mesta på tider som krävt att jag rest med bil. För mig är det uppenbart hur viktigt byggandet av förbifart Stockholm är och vilken betydelse förbifarten har för att öka trafikkapaciteten och minska sårbarheten för trafiken i hela mälardalsregionen. Den politiska överenskommelsen om förbifarten kommer dock att svepas bort om socialdemokraterna och miljöpartiet ska regera tillsammans efter valet. Även vänsterpartiet vill stoppa Förbifarten. 

Så alla vi som vet hur viktigt det är att Förbifarten byggs ska komma ihåg att det förutsätter ett fortsatt Alliansstyre. Stoppandet av Förbifarten är i praktiken en huvudfråga för miljöpartiet och när medias valkommentatorer hänvisar till den som en förhandlingsfråga som socialdemokraterna kommer att få ge miljöpartiet en hel del för att få igenom har de missförstått frågans vikt för just miljöpartiet. Det är miljöpartiet som kommer att vara  beredda på att gå med på en del andra saker i ett hypotetiskt förhandlingsspel med socialdemokraterna bara de får stoppa Förbifarten! 

Så kom ihåg, "Med en rödgrön regering blir det ingen Förbifart Stockholm (det är en risk som finns även om det skulle bli rödgrönt enbart i Stockholms stad eller landsting efter valet) och det kommer endast att finnas nedskärningar kvar att fördela"  

2014 Kristdemokratisk Trafikpolitik, Stockholms län

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar