onsdag 10 september 2014

Valkalendern lucka 18, "full fart framåt för Alliansen"


Veckan startade bra med bland annat ett lyckat öppet hus för Kristdemokraterna på Östra Reals gymnasieskola i Stockholm under måndagskvällen.

Musik och utfrågning av våra toppkandidater för Stockholms stad (Carolina Szyber, riksdagen, Ella Bohlin, landstinget, Erik Slottner, kommunen). Allt i skenet av återkommande rapporter om att Alliansen närmar sig den rödgröna oppositionen i opinionsundersökningarna. Det är nu bara är ett litet "glapp" i opinionsundersökningarnas skillnader.

Själv blev jag radiointervjuad av en reporter från BBC, som arbetade med ett reportage om det svenska valet. Jag sa bland annat att det svenska valet detta år mycket handlar om att Alliansens förmåga att regera ställs mot den rödgröna oppositionens oförmåga och att försvaret är en fråga som märks mer i valrörelsen nu än 2010 (vilket jag tyckte var bra, inte minst att mitt eget parti nu vill utreda ett möjligt NATO-medlemskap). På frågan om det inte var en stor skiljelinje att Alliansen dragit ner i välfärdssystemen och att oppositionen nu ville höja dem igen var jag tydlig med att vad Alliansen gjort vad att sänka skatten på arbete och göra det mer lönsamt att arbeta. Under Alliansen hade Sveriges ekonomi kunnat klara sig mycket bra (praktiskt taget bäst i Europa!) under en internationell ekonomisk kris. Den högtravande retoriken från oppositionen stämmer inte överens med verkligheten och (i ärlighetens namn) har det största oppositionspartiet (S) accepterat minst 90 procent av det som Alliansen genomfört, men det medger dom förstås inte... 

Kampanjtåg på (S)tickspår skrev DNs ledarredaktion, ytterligare en (åtminstone indirekt) bekräftelse på att "Med en rödgrön regering kommer det endast att bli nedskärningar att fördela". Det är Alliansens som har initiativet i alla tillväxtfrågor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar