fredag 12 september 2014

Valkalendern lucka 21 "Alliansens partiledare på besök vid valstugan"

Partiledare Göran Hägglund och jag

Torsdagen bjöd på fullt ös i valstugan vid Soltorget/Sergels torg, Stockholm. MÄNGDER av skolbarn, gymnasieungdomar och universitetsstudenter kom förbi med frågor. Min hypotes att de flesta som ska göra skolarbeten om valet och partierna numera skulle hämta in all information via Internet kom på skam. Uppenbarligen är det ett pedagogiskt tänk i att frågor ska ställas till politiker IRL. Många kom också förbi för att hämta valsedlar. Det är ju särskilt kul besök!

Alla fyra partiledare från Alliansen vid vår valstuga.
Justitieministern var också på plats (kolla strax ovanför Annie Lööf)

Den stora händelsen på Soltorget denna dag var i alla fall att samtliga partiledare för Allianspartierna kom förbi för att visa upp den mängd av försslag väljarna ska veta att de redan är eniga om. Något motsvarande lär vi inte få se avseende (S), (MP) och (V).

Det var på vår valstuga Alliansaffischen för dagen skulle sättas upp och det gick galant (tack vara rådigt ingripande från oss valarbetare i stugan när det behövdes en extra häftpistol). Göran Hägglund stannade förstås en extra stund valstugan, kollade läget och peppade oss.

Leif, jag och David vid Alliansens affisch

Det känns verkligen som vinden vänt till Alliansens fördel nu! I all ödmjukhet så är det förstås så att för oss valarbetare som i allra högsta grad är en del av valpsurten så sugs man med av tempot, ambitionen, entusiasmen o.s.v. Men rent faktiskt så verkar det som om risken att vi får byta ordning, enighet och finasierade reformer med Alliansen MOT kaos, osämja och ofinansierade spretiga ideer med de rödgröna efter den 14 september blir mindre och mindre.

140909 DN "(S)kattkista utan botten
140911 SMP " Alliansen är ett fungerande regeringsalternativ"

Verkligheten beskrivs inte minst snyggt och korrekt i DN-ledaren jag länkat till ovan: "Alliansens politik har inte bara fungerat under normala konjunktursvängningar, den har dessutom klarat det svåraste av stresstester - finanskrisen. Trots kaoset i omvärlden har svenskarnas inkomster gått stadigt uppåt sedan maktskiftet 2006. Samtidigt har statsskulden minskat och de totala skatteintäkterna ökat" 

För kom ihåg, "Med en rödgrön regering kommer det bara att finnas nedskärningar att fördela"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar