torsdag 11 september 2014

Valkalendern lucka 19, "En trygg, säker och pålitlig kollektivtrafik"

Karl Henriksson, gruppledare för i trafiknämnden, och jag
förevisar Kristdemokraternas  förslag till källsortering i tunnelbanan
Tisdagen och onsdagen denna vecka har vi Kristdemokrater varit särskilt aktiva med att föra ut våra förslag om kollektivtrafiken i Stockholms län.

Kristdemokratisk trafikpolitik i Stockholms län

Under tisdagen kampanjade vår gruppledare i landstingets trafiknämnd, Karl Henriksson, vid vår valstuga om vårt förslag att införa källsortering i tunnelbanan.

Källsortering för t-banan uppvisad vid kd valstuga

Ett riktigt genomslag blev det även för onsdagens förslag från oss Kristdemokrater om att höja kontrollavgiften för de som plankar på kollektivtrafiken. Att komma tillrätta med plankningen är en viktig fråga och det är viktigt att komma ihåg att de som plankar gör det på bekostnad av alla som inte gör det OCH "avgiftsfri kollektiv trafik" och/eller spärrlösa stationer är inga alternativ. Den som säger att kollektivtrafiken ska vara "gratis" (det vill säga till 100% betald av skattebetalarna) har inget begrepp om och/eller tar inte på allvar att kollektivtrafiken i Stockholm redan är väldigt skattesubventionerad OCH har den lägsta månadskortskostnaden i Sverige! I synnerhet i förhållande till hur omfattande kollektivtrafiken är i huvudstadslänet!

Det jag skrev om bland annat planka.nu redan 2011 är fortfarande illustrativt för en oansvarig vänster, Symptom på en oförmåga att ta ansvar.

Här kan ni läsa om vårt senaste förslag och ta del av hur det rapporterats i media:

Kristdemokraterna: "Höj böterna för fuskåkning"
Direktpress: "KD tar krafttag mot fuskåkare
SVT: "KD vill ha hårdare tag mot plankare"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar