fredag 5 september 2014

Valkalendern lucka 14 "Nedräkningen börjar"


Nu är det bara tio dagar kvar till valet och nedräkningen till nästa mandatperiod har alltså börjat på riktigt.

Så här när vi går in på valrörelsens upplopp så är det intressant att ett av de tre rödgröna oppositionspartierna (oppositionspartiet sd har väl nån annan färg...) tycks tro att öppet förakt för, i stor utsträckning, hårt och hederligt arbetande kvinnor är ett valvinnande koncept. Jag tänker förstås på vänsterpartiet och deras påhopp på  RUT-avdraget!

Miljöpartiet och framförallt socialdemokraterna åtminstone märker att deras halva omfamnande av ROT men utlovade avskaffande av RUT verkar inkonsekvent och dessutom tyder på att de rödgröna tycker tjänster som betraktas som "manliga" minsann ska ha skatteförmåner, medan mer traditionellt "kvinnliga" hushållstjänster hellre ska utföras mot svart betalning i skymundan.

Nu ska vi inte glömma bort vad i synnerhet (S) egentligen tycker om vanliga jobb, "Sossepamparnas förakt för vanligt lönearbete" Även om deras valstrateger lyckats få de sossar som är ute och valarbetar att inte ge luft åt detta nu under valet.

Vänsterpartiet däremot förnekar sig inte som DNs signerade ledare nedan visar

DN 140904 vänsterpartistiskt förakt för arbete

I Sverige har vi ett Vänsterparti som påstår sig (från skyddade politrukbefattningar på riksdagskanslier eller socialistiska tankesmedjor) representera "arbetarklassen", men samtidigt föraktar arbete. Med en så världsfrånvänd självgod vänster är det nog ganska uppenbart att "I ett Sverige med en rödgrön regering kommer det bara att finnas nedskärningar att fördela".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar