onsdag 3 september 2014

Valkalendern lucka 12 "Valets verkliga väsentligheter"


Ovanstående svar levererade jag på frågan från tidningen "Vinsta Vinner, om hur Kristdemokraterna ser på infrastruktur och kommunikationer samt om vi tycker det är viktiga frågor för Hässelby-Vällingby. Vinsta Vinner ges ut av den aktiva och engagerade Vinsta Företagsgrupp.

Jag vill gärna återkomma till lucka 5 och 3 i denna valkalender samt huvudledaren i Dagens Nyheter (se länkarna nedan). Avseende ledaren tycker jag dock att det naiva tjatandet om mer politiska utfästelser som kan tolkas som "nytt och spännande" borde problematiseras mer! En rödgrön regering kommer med säkerhet att kunna bjuda på en massa "nytt och spännande" avseende osäkerhet, budgetunderskott och regeringskris, men det vill väl rimligen ingen ha?!

Lucka 3, reflektioner från valstugan
Lucka 5, vikten av trovärdighet
140902, DN "Alliansen håller sina löften"

Det här valet handlar så totalt om antingen fortsatt ordning, reda och välfärd med Alliansen vid rodret eller osäkerhet, regeringskris och nedskärningar med de rödgröna. Jag tycker fortfarande att det MÅSTE vara avgörande om ett regeringsalternativ är trovärdigt och har finansierade och samordnade förslag. Det HAR Alliansen men INTE de rödgröna. Att s, mp och v tillåts leka önskeverkstad i media, med frågan om hur ska ni fixa det här i verkligheten som en (i bästa fall) underordnad bisats är djupt olyckligt. Ett låååångt liv som fritidspolitiker i olika förtroendeuppdrag har lärt mig att framgångsrik politik (i synnerhet i ett väldigt strukturerat och välordnat land som vårt, där det finns en ganska stor grundläggande konsensus om att politiker ska ha ansvar för många saker)  handlar om förmågan att se och finansiera helheten samt komma överens från början med de man kan sitta i koalition med. Då kan man skapa en stabil offentlig sektor som kan möta de behov som finns, då kan man skapa politiskt beslutade lagar och regler som synkar med varandra och skapar möjligheter och struktur istället för hinder och byråkrati.

De rödgröna kommer inte att fixa detta! S har varit borta från regeringsmakten i åtta år och hade innan dess inte bildat regering med något annat parti sedan 1950-talet! V och mp har aldrig suttit i en regering och aldrig varit tvungna att ta ett helhetsansvar, eller visat tecken på att de kan det, på nationell nivå. Detta är huvudfrågan i detta val!

För kom ihåg:

"Med en rödgrön regering kommer det bara att finnas nedskärningar att fördela"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar