torsdag 28 augusti 2014

Valkalendern lucka 6, "Bevara oss från vänstern i äldreomsorgen"

En av de största politiska utmaningarna i Sverige de närmaste decennierna är att lyckas finansiera och administrera en bra kommunal omsorg i allmänhet och en bra äldreomsorg i synnerhet. Den svåraste delen av detta är att hitta tillräckligt mycket personal. Var finns framtidens undersköterskor och hur ska vi ordna så dessa får så bra lön, villkor och arbetsförhållanden så de trivs och stannar i sitt yrke?

Utmaningen kvarstår men Alliansen, i denna fråga med Kristdemokraterna i spetsen, har antagit den och gjort mycket:

Mer trygghet för Sveriges äldre!

(Läs gärna de länkade sidorna och fundera sedan över vilka försämringar som kan vänta vid ett regeringsskifte!)

Något som stör mig är hur uppenbart det är att både (S), (V) och (MP) INTE antagit denna utmaning. De tillåts istället i alldeles för stor utsträckning, åtminstone av landets samhällsredaktioner, blanda bort korten och beskriva frågan som om den skulle handla om huruvida företag som utför kommunala omsorgstjänster ska få gå med vinst eller inte.

Att det finns både privata och kommunala utförare av exempelvis äldreomsorg är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att vara världens bästa land att bli gammal i! Med Alliansens politik har, bland annat, landets undersköterskor fått mer pengar i plånboken tack vare jobbskatteavdraget och de har fått fler arbetsgivare att välja mellan. I ett rödgrönt Sverige skulle de (precis som alla andra) få mindre pengar i plånboken. Med miljöpartiets bensinskatt riskerar dessutom till exempel den undersköterska som måste ta bilen till jobbet att inte längre ha råd med det!

Kom ihåg, "I ett Sverige styrt av de rödgröna kommer det enbart att finnas nedskärningar kvar att fördela!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar