måndag 25 augusti 2014

Valkalendern lucka 4, "Att stå upp mot världens grymhet, på det sätt man kan"


 Som ett led i IS förföljelse av kristna så
används det arabiska tecknet ”N” för att märka 
       ut hus där kristna bor. Tecknet har nu börjat användas,
     på t.e.x sociala medier, som symbol för protester mot 
IS och sympati för förföljda kristna

Träffade en vän, med erfarenhet och insikt i hur det är att vara förföljd kristen ,vid kyldisken på Lidl igår. Vi talade om vad som just nu händer i framförallt norra Irak, där kristna förföljs och mördas av gruppen IS ("Islamska Staten"). Vi talade också om att det finns unga människor i Sverige som rest, eller säger att de vill resa, till Irak för att ansluta sig till IS. Idag kunde man läsa om en FN-rapport som varnar för ytterligare massakrer på kristna:


Insikten av att hela familjer mördas på de mest bestialiska sätt på grund av sin kristna tro, just nu, ute i världen stämmer till både sorg, raseri och eftertanke. Sorg när man tänker på alla som kidnappas och mördas, raseri över människors förmåga till ondska och eftertanke över att just nu befinna sig i en valrörelse i trygga Sverige. En valrörelse vars inrikespolitiska trätor generellt känns så futtiga i skuggan av grymheter i andra delar av världen än just vårt trygga hörn.

Men vill göra nåt! Just nu kan det kännas ganska hopplöst och att allt man kan göra är att fördöma våldet. Förhoppningsvis kan vi i Sverige backa upp fördömandena med att åtminstone göra allt för att hindra unga människor från att lockas resa till konfliktområden och ansluta sig till IS. På kort sikt handlar det om att de som överväger att resa från Sverige för att "strida med IS" ska veta att deras handlingar får negativa konsekvenser för dem i Sverige. Hur "svenska jihadister" kan stoppas har den kristdemokratiska EU-parlamentarikern Lars Adaktusson och riksdagsledamoten Caroline Szyber skrivit om:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar