tisdag 4 september 2018

KD löfte om sms-funktion i SL’s trygghetsnummer

Och fortsatt valspurt förstås!



SMS till trygghetscentralen som komplement till SL´s trygghetsnummer


För de som upplever otrygghet i Stockholms läns kollektivtrafiksystem, men som inte kan kommunicera med tal, vill jag införa möjligheten att skicka in sin otrygghetsanmälan till SLstrygghetscentral i text via SMS.
SLs trygghetsnummer är på många sätt en succé med snabbt svar och adekvata åtgärder på olika rapporterade trygghetsstörningar inom kollektivtrafiken. Men, för framförallt hörselskadade är det en oacceptabel brist att det inte går att meddela sina iakttagelser även per text. 
På kort sikt vill jag inrätta ett motsvarande SMS-system som redan nu finns till 112. Det vill säga att i första hand hörselskadade ska kunna Sms:a in sina iakttagelser till trygghetscentralen. 
Som en del i en helhet bör vi sedan snarast utveckla en särskild ”trygghets-app” för kollektivtrafiken i Stockholm med motsvarande funktion för att i text kunna rapportera trygghetsstörningar.
————— 
Övriga vallöften 2018 från KD om Stockholms kollektivtrafik

1 kommentar:

  1. Whats up! I simply want to give an enormous thumbs up for the good data you've got right here on this post. I will probably be coming again to your weblog for more soon. gsn casino

    SvaraRadera