söndag 15 mars 2020

Full fart i politiken och på övriga fronter år 2020...



År 2020 har kommit igång ordentligt. När detta skrivs (15/3) är vi redan bara ett par veckor ifrån att ha passerat det första kvartalet. Det har också varit, och är i viss mån fortfarande, en intensiv årsmötesperiod nu i februari-mars. Både inom partiorganisationen för oss Kristdemokrater och inom den mängd av andra föreningar som bland annat jag är engagerad i.
Partiinternt har vi bland annat hunnit med partiavdelningsårsmöten och partidistriktsårsmöte ("vårstämma") för oss Kristdemokrater i Stockholms stad. För min del innebär det att jag även i år har fått förtroendet att fortsätta som partiavdelningsordförande för Kristdemokraterna i Järva-Västerort, samt som vice ordförande för vårt partidistrikt i Stockholms stad.
Inom regionpolitiken i år fortsätter jag ha som primär uppgift att verka som ordförande i Region Stockholms färdtjänstnämnd. Tillsammans med ett antal andra åtaganden inom regionens omfattande politiskt styrda verksamhet. Mera löpande i första hand inom ramen för mina medlemskap i trafiknämnden respektive tillväxt- och regionplanenämnden.

AKTUELLT: "Vår gemensamma plikt att göra vad vi kan för att hindra coronavirusets, COVID-19, spridning"

Vi har alla - medborgare, politiker, myndigheter och näringsliv en plikt att göra vad vi kan för att hindra coronavirusets spridning. Specifikt inom färdtjänstverksamheten som jag, i egenskap av ordförande i Färdtjänstnämnden, ansvarar för i Stockholms län har frågan naturligtvis högsta prioritet.

-Varje dag sker cirka 11000 resor med färdtjänst i Stockholms län.-Vi har som myndighet stort ansvar att göra vad vi kan för att hindra coronavirusets spridning.-Vår förvaltning har daglig kontakt med våra trafikleverantörer och säkerställer att de följer Folkhälsomyndighetens och Smittskydd Stockholms rekommendationer för att trygga situationen för våra färdtjänstresenärer, av vilka många har hög känslighet för infektioner.-Kontinuerlig dialog förs med våra leverantörer för att upplysa om vikten av att förare håller god handhygien och stannar hemma vid sjukdom.-Färdtjänsten följer hela tiden utvecklingen, anpassar sin verksamhet på det sätt det kan behövas och deltar i regional samverkan.

-För aktuella nationella rekommendationer finns information på http://www.xn--folkhlsomyndigheten-kwb.se/

-Region Stockholms hemsida, www.sll.se, uppdateras dagligen med rapport om Coronavirusets utbredning i Region Stockholm.
-Glöm inte att tvätta händerna! Tvål och vatten och minst 30 sekunder.

Färdtjänstnämndens ordförande Fredrik Wallén (KD)

Axplock från övrigt politisk debatt

Jag kommer, både som regionpolitiker och som kristdemokratisk partipolitiker i allmänhet, att försöka vara med och bidra till en konstruktiv och aktiv debatt under året. "I alla frågor där bedöms behövas och kunna göra nytta".

Har i år bland annat, som partiavdelningsordförande tillsammans med min avdelningsstyrelsevän Sasko, skrivit om ungdomskriminalitet:

Samt tillsammans med vårt kristdemokratiska regionråd i Stockholms län, Ella Bohlin skrivit om betydelsen av att göra hälsosamtalen för asylsökande och nyanlända i Sverige obligatoriska:
Fredrik och Ella vid ett seminarium på World Obesity Day, 4/3-2020

Först som sist: "Tummen upp för alla som jobbar inom vård och omsorg"

Vård och omsorgspersonalen - vardagshjältarna i verkligheten! Som tar emot de som är sjuka, som ger omsorg till våra sköraste äldre och andra med behov av omvårdnad. De som lindrar, tröstar och botar. Känner du personer som jobbar inom vård- och omsorg? Eller som poliser och brandmän? Visa dem lite extra uppskattning, i synnerhet nu – det är de värda. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar