lördag 20 augusti 2011

Förakt för vanligt lönearbete är okontroversiellt (s)-pampar emellan

Sommaren 2011 går mot sitt slut. Ett tecken på det är att höstterminen börjar. För skolungdomar såväl som fritidspolitiker. I veckan har vi haft alliansgruppsmöte inför kommande tisdags stadsdelsnämnd här i Hässelby-Vällingby. Nu i helgen (20-21/8) sitter jag och försöker hitta rätt ton och tydlighet för ett par skrivningar inför nämndmötet. På måndag kväll är det dessutom dags för distriktsstyrelse för kristdemokraterna i Stockholms stad.

Tog idag del av ytterligare ett hårresande (s)-uttalande som illustrerar hur den "tynande jättens priviligerade politruker" ser på på arbete och olika yrkeskategorier:

– Om du inte längre kan jobba som journalist ska du inte behöva bli lokalvårdare, säger Tomas Eneroth (s).

Svd 110820 Stormig höst väntar i riksdagen

Att det svenska socialdemokratiska "arbetarpartiet" INTE är ett parti för dom som arbetar är väl egentligen ganska känt vid det här laget. Men, partiet vill ju verkligen inte att detta ska spridas och uppmärksammas. Det säger något om den "gamla politiska ledningens elit" att sossarnas fortfarande månghövdade yrkespolitiska klass inte ens har vett att försöka dölja hur dom ser på vanliga jobb.

Att det ogenerade föraktet för vanliga jobb är ett kollektivt fel inom sosseeliten illustreras av att det första som det då tillträdande socialdemokratiska oppositionsborgarrådet i Stockholm, Karin Wanngård, sa var:

"Vi ska inte slussa ut massor av arbetslösa ungdomar till skitjobb"

Vad som var ett "skitjobb" enligt Wanngård när hon uttalade sig gick det aldrig att få någon rätsida på. Men, när det vid tillfället sannolikt panikslagna socialdemokratiska partikansliet i Stadshuset skrev ihop en riktigt krypande avbön åt henne blev budskapet att hon var emot jobb med "skitvillkor" (vem är inte det?). Jag tror dock att om inte vi Kristdemokrater, genom Ewa Samuelsson och Erik Slottner, reagerat på Wanngårds uttalanden så hade det inte kommit någon avbön alls!

Vilka jobb är skitjobb Wanngård?

Jag tror detsamma gäller Eneroths "groda från hjärtat" i Svd. Blir det storm kommer det snart en krypande avbön. Fast stormen måste då starta genom blogg- och andra debattinlägg från oss politiker. Like lite som Wanngård verkar ju Eneroth ha fått någon kritisk följdfråga spontant från media.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar