torsdag 15 augusti 2019

Färdtjänsten måste bemannas även i kris!


Bli totalförsvarsplacerad i färdtjänsten!
("Almedalslöpsedel" från Dagens Samhälle 2019)

Vid tänkbara kriser, konflikter och krig måste hela samhället stå rustat! Både regeringen, och ännu även i för stor utsträckning den allmänna debatten, missar dock att detta är en fråga som i mycket stor utsträckning måste lösas praktiskt i regioner och kommuner. Både vid korta och långa allvarliga påfrestningar på samhället av olika slag är det våra verksamheter i Region och Kommun som måste vara strukturerade och förberedda för att kunna fungera så bra som möjligt. Framförallt måste de kunna prioriteras rätt!

Jag skriver i Dagens Samhälle (2019-08-15) om det i perspektivet av färdtjänstverksamheten i Region Stockholm. Men planeringsbehovet och bristen på statligt ramverk att förhålla sig till gäller i princip all den regionala och kommunala verksamhet som behövs för att samhället ska fungera.

Frågan kan inte vänta! Så, "Det är alltså dags att skapa system för hur vi totalförsvarsplacerar färdtjänst- och sjukresechaufförer. I väntan på en saktfärdig regerings statliga direktiv får vi gräva där vi står!"

Läs artikeln i Dagens Samhälle: Färdtjänsten måste bemannas även i kris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar