fredag 13 juli 2012

Kristdemokratiskt avstamp för "Game Change", Almedalen 2012....

Nä det blev inget Almedalen för mig i år, heller. Vi får se 2013.

Jippot ger förstås utrymme för eftertanke. Jag tror att det är dags att börja dela upp evenemangen på olika tider och platser. Är man på plats tror jag man sugs in i en känsla av att "alla" opinionsbildare är på plats och att man måste vara där för att synas. Med en smula fastlandsdistans blir det dock ganska tydligt att det hela nu blivit FÖR stort och att aldrig så bra seminarier och diskussioner försvinner i mängden. Samhällsintresset av ett stort mingelparty där alla tänkbara kategorier av yrkestyckare träffas och byter visitort är naturligtvis begränsat. De som åkte dit verkar ju dock ha haft kul...

Lägesrapporterna från våra riksdagspartier får dock fortfarande genomslag i mediabruset. I det sammanhanget är det faktiskt ingen nackdel att vi Kristdemokrater fick gå ut på banan som veckans final. Göran Hägglund höll ett strålande tal som fick stort och (till stora delar) positivt gensvar även utanför "Öjn".

Ekot, Göran Hägglund skämtade om cirkusen i S

SVD-debatt, Staten har inte allt vi behöver

SMP, Hägglund står upp för idelaen

Nu handlar det, i vanlig ordning, om att vara uthålliga samt verkligen greppa (och inte tappa) rätt fokus. Exempelvis avseende att föräldrarna själva ska få bestämma över föräldraförsäkringen. Ett kristdemokratiskt krav med STORT folkligt stöd. Jag skrev om det senast jag hade tillfälle att blogga:

"Kristdemokratisk familjepolitik formulerad och fasställd"

Ur ett mer övergripande perspektiv handlar det dock om att nu verkligen visa på vad "Politikens gränser" kan innebära. Inför kommande riksdagsmotionsperioder skulle exempelvis en icke tjänstgörande riksdagsersättare som jag vilja se betydligt fler kristdemokratiska motioner om att MINSKA på statens åtaganden och regler. Vi som vill ha ett öppet, rättssäkert, tryggt, solidariskt samhälle vet att det handlar minst lika mycket om vad politiken INTE ska lägga sig i som om vad som faktiskt bör regleras gemensamt. Medmänsklighet, engagemang och ansvar kan aldrig kommunaliseras!

Det är som ledaren i Smålandsposten jag länkat till ovan menar, "Om vår politik vore allt det Göran Hägglund talade om i Almedalen hade vi utgjort ett självklart borgerligt val."

Stay toned!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar