torsdag 4 juli 2019

Sydkoreanskt besök och färd mot Visby

Sydkoreanskt intresse för Sveriges största allmänna kollektivtrafik och färdtjänst

Den sydkoreanska delegationen fyllde lokalen och var väldigt intresserade av vad vi hade att berätta

På förmiddagen torsdagen den 4 juli besöktes vi i Region Stockholm av en delegation från det lokala rådet i Gwanek-Gu i Seoul, Sydkorea. Delegationen besökte Regions Stockholms trafikförvaltning och fick en genomgång av vårt allmänna kollektivtrafik- och färdtjänstsystem av mig som Färdtjänstnämndordförande och Trafikregionsrådet Kristoffer Tamsons. Med vid besöket var även vår kristdemokratiske gruppledare i Regionens trafiknämnd, Karl Henriksson, som särskilt bistod vid den efterföljande konstvandringen för besökarna.

Delegationen var särskilt intresserad av hur vi i Region Stockholm arbetar med konst och utsmyckningar i Stockholms kollektivtrafik. Kunskapen om att vi har "världens största konstutställning" i vår tunnelbana och övriga kollektivtrafik sprider sig!

Fredrik Wallén, Kristoffer Tamsons och Chairwoman Jeong soon Wang från Seoul

Ett kommande veckoslut i Almedalen!

Efter förmiddagens trevliga och perspektivgivande internationella besök beger jag mig nu till Almedalen Gotland. En mycket intensiv samt förhoppningsvis både lärorik och rolig tredagarsperiod väntar den gamle "Almedals-skeptikern..."

Påminner om väsentligheterna:

Lördagen den 6 juli är Kristdemokraternas dag. Finns man i Visby då är det obligatorisk att klockan 19.00 lyssna till talet av Ebba Busch-Thor live i Almedalen.
Överhuvudtaget så är förstås vi Kristdemokrater särskilt synliga under lördagen. Är man på plats så anordnas bland annat det mycket intressanta seminariet, Förstatligad sjukvård - vilka lärdomar ger våra tre nordiska länder? Det börjar klockan 13.00 och arrangeras av oss Kristdemokrater i Region Stockholm, missa inte det!

Är man på Gotland även under fredagen den 5 juli vill jag varmt rekommendera seminariet En sjukvård du kan lita på Det börjar klockan 10.00, arrangeras av oss Kristdemokrater nationellt och Ebba Busch-Thor medverkar!

KD vårdseminarium, fredag 5/7, kl. 10.00, Kilgränd 1, Visby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar